2. Kreditering av faktura

För att kreditera en faktura som ni skickat med FINQR så görs detta i GIT under Fakturakontroll

Ni klickar sedan i markeringen K på den artikel ni vill kreditera och väljer Spara

(Kreditering av enstaka artiklar skapar enbart upp en kreditfaktura på vald artikel på faktura samt bokföring)

Fakturan skapas då automatiskt upp i FINQR och skickas inte ut till medlem.

Om originalfaktura redan är betald av medlem och således ska ha tillbaka sina pengar, så ska ni göra en återbetalning från er bank samt markera kreditfaktura som direktbetald i FINQR.

Här väljer ni datum för när utbetalning skett från er bank. Bokföring skickas då automatiskt till ert affärssystem och ni behöver inte göra något manuellt verifikat.

Om en faktura är delbetald av medlem, och medlem ska ha tillbaka hela beloppet, så gör ni kreditering i GIT på hela beloppet men när ni rapporterar direktbetalning av kreditfaktura så gör ni detta enbart på mellanskillnaden. Alltså på det belopp som medlem betalt sedan tidigare. Ni mailar även [email protected] så vi kan matcha debet mot kredit i er bokföring.