3. Bokföringsflöde

2810

På detta konto så inkommer alla betalningar från era medlemmar för att sedan betalas ut till er bank. Alla avgifter som ni har mot FINQR kommer att räknas av innan utbetalning sker.

Exempel:

Ni har skickat 10 fakturor till ett pris om 21:- per faktura, sedan inkommer en inbetalning från medlem till FINQR på 5000:-.

Då sker en utbetalning från FINQR till er bank på 4737,50:-.

Inbetalning - avgifter = utbetalningsbelopp

5000-262,50=4737,50

Bokföring som skickas till ert affärssystem som avser betalning från medlem blir nedan:

Konto  Debet Kredit
2810 5000
1510
5000

Bokföring som skickas till ert affärssystem för avgifterna blir nedan:

Konto Debet Kredit
2810
262,50
6060 210
2641 52,50

Bokföring som skickas till ert affärssystem för utbetalning från FINQR till er bank blir nedan:

Konto  Debet Kredit
2810
4737,50
1930 4737,50

Om ni inte är en momspliktig golfklubb så ändrar ni moms-konto till 6060 inne i er FINQR-portal enligt nedan (Konfigurera - Bokföring - Ingående moms). På så vis så kommer momsen att bokföras som en kostnad tillsammans med de andra avgifterna från oss.

Direktbetalning (betald i kassan)

Om ni får betalt av en medlem på annat sätt än via FINQR så ska denna faktura rapporteras som direktbetald, detta gör ni genom att söka fram fakturanummer i FINQR och sedan välja de tre prickarna till höger och sedan "Rapportera direktbetalning"

Bokföringen som skapas i ert affärssystem är nedan:

Konto Debet Kredit
1510
5000
1930 5000

2814

Detta konto används för alla fakturor där medlem väljer löpande betalning.

Exempel:

Medlem har varit inne på my.finqr.se och valt löpande betalning på sin faktura som är på 5000:-.

Bokföring som skickas till ert affärssystem gällande fordran blir enligt nedan:

Konto Debet Kredit
1510
5000
2814 5000

Kundfordran finns nu inte längre kvar i er huvudbok då ni fått betalt från oss.

Bokföring som skickas till ert affärssystem gällande utbetalning från FINQR blir enligt nedan:

Konto Debet Kredit
2814
5000
1930 5000

1517 (återköpa fakturor)

Om en medlem inte följer sin löpande betalning så kommer FINQR att återköpa fordran från er. Detta sker efter att två stycken fakturor är förfallna, där den första har nått inkasso och den andra påminnelse. Ni kommer först att bli meddelade av oss att denna medlem inte sköter sin betalning och att de har 10 dagar på sig att reglera sina förfallna fakturor.Om betalning inte inkommer inom dessa 10 dagar så rekommenderar vi er att avaktivera medlem i GIT från fortsatt spel. Det som sker i er bokföring är nedan:

Exempel:

Originalfaktura är på 5000:- där medlem har valt en löpande betalning på 12 månader men betalar endast de två första fakturorna (2x 416,66)

vad som kvarstår av kapitalbelopp är då 4166,67:-. Nedan bokföring skickas till ert affärssystem:

Konto Debet Kredit
2814
4166,67
1517 4166,67

Nu återuppstår kundfordran för er, men istället för 1510 så ligger den i er huvudbok på 1517.

FINQR kommer fortsätta att försöka driva in denna skuld åt er och om medlem betalar in så kommer nedan bokföring skickas till ert affärssystem:

Konto Debet Kredit