Efterbevakning

Betalningsföreläggande

Betalningsföreläggande innebär att vi skickar in er fordran ni har på er kund till Kronofogden. Väljer ni att ansöka om betalningsföreläggande står ni som leverantör för en kostnad på 680 kronor exklusive moms. När er kund betalat sin faktura, inklusive avgifterna till Kronofogden, betalar vi tillbaka avgiften till er. Återkallar ni en fordran där ni valt att vi skall skicka in en ansökan om betalningsföreläggande får ni ej tillbaka avgiften för Kronofogden och FINQR fakturerar er för påminnelse och räntekostnader som är kopplade till fakturan. 

Bevakning

Bevakning innebär att FINQR kontinuerligt gör kreditbedömningar för att se om det är lönsamt att driva er fordran vidare till kronofogden. Har vi rekommenderat bevakning beror det oftast på att vi bedömer att vi för tillfället via Kronofogden inte kommer få betalt för er fordran. FINQR tar risken för alla kostnader för fordran samt kostnader mot Kronofogden. FINQR får 20% av kapitalbeloppet + avgifter och räntor i provision på de belopp som vi lyckats driva in från er kund. Om ni återkallar en fordran som har gått vidare till bevakning blir ni fakturerade av FINQR för 20% av kapitalbeloppet + avgifter och räntor.

Stoppa fakturan

Stoppa fakturan innebär att vi ej ser några rimliga möjligheter för er att driva in fordran från er kund då vi föreslår att ni stoppar fakturan och skriver bort den som en kundförlust. Har det tillkommit påminnelseavgifter och inkassokrav blir det ni som står för dessa.