Fakturaservice

Skickar ni fakturorna via fakturaservice är det ni som väljer betalningsvillkor på fakturan, d v s hur många dagar kunden har på sig att betala innan fakturan förfaller. Två dagar efter att fakturan förfallit går det ut ett mejl till er kund (om ni angett mejladress till kund), en notifiering om förfallen faktura. Detta innebär inga extra avgifter för er kund utan skickas ut som en påminnelse om att fakturan förfallit och att det snart tillkommer avgifter om fakturan ej betalas.

Är fakturan fortfarande ej betald 7 dagar efter förfallodatum skickas det ut en påminnelse både via post och mejl. På påminnelsen tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr + eventuell ränta.

Är fakturan fortfarande ej betald 14 dagar efter förfallodatum går det ut ett inkassokrav både via post och mejl. På inkassokravet tillkommer ytterligare 180 kr + eventuell ränta.

Är fakturan fortfarande ej betald 32 dagar efter förfallodatum väljer ni om fakturan skall skickas vidare till Kronofogden för betalningsföreläggande, stoppa/kreditera fakturan eller lägga den på bevakning.

Behöver ni hjälp med att skicka er första faktura tryck här!